opdrachtfilms


Al 10 jaar maak ik opdrachtfilms voor opdrachtgevers uit de meest uiteenlopende sectoren: van de bouw tot het onderwijs en van overheid tot de Zuid-As.

Opdrachten waarbij gevraagd wordt naar sympathieke, persoonlijke verhalen liggen mij vaak het beste. Mijn visie: de beste verhalen verzin je niet zelf, die zijn er al. De kunst is ze te vinden en ze goed te (laten) vertellen.

Ik werk regelmatig volledig zelfstandig, maar schakel waar nodig de medewerking in van professionals voor bijvoorbeeld audionabewerking, animatie of voice-overs.


Bel of mail voor een afspraak:
06-48471387 of joostvdwiel@gmail.com

showreel


Tapelooptempel

Componist en muzikant Mathijs Leeuwis ontwikkelde een kruising tussen een concert, installatie en performance met daarin ook ruimte voor beeld. Zoals een soundtrack een film ondersteunt, ondersteunt de film het geluid in dit geval. Met het risico tot lichte hallucinaties als gevolg.


ProRail

Plotseling lag er een brief op het bureau van de jonge Kees Wisse:
“Ter behandeling.”

Zo kreeg hij de opdracht om in de jaren vijftig de Moerdijkbrug te vervangen, nadat deze in de Tweede Wereldoorlog vernield was. De enorme klus werd zijn levenswerk.

Jaren later had ingenieur Wisse, nu 93 jaar, de grote droom nog één keer de spoorbrug te bezoeken. Met zijn familie. Die wens is in vervulling gegaan.


Gemeente Utrecht

Portret van een mediator bij De Vreedzame School


De schoonheid van mijn val

Videoclip voor de koning van de melancholie.

Alex Roeka kijkt in deze videoclip in vele alter ego’s toe op zijn eigen ondergang.

Gemaakt in samenwerking met Jan van der Ven.


De Dagbesteding

Tijdens de coronacrisis komen duizenden mensen met dementie noodgedwongen thuis te zitten, waar zij eerder de dagbesteding bezochten. Voor OPEN Rotterdam maakte ik 6 afleveringen met activiteiten om thuis actief met lichaam en geest bezig te zijn.


Heijmans

Visueel verslag van de logistieke werkzaamheden van Heijmans tijdens de Tour-etappe van Utrecht naar Neeltje Jans. Gemaakt op basis van een volledig blanco briefing.


Radboud Universiteit

Serie portretten van alumni van de Raboud Universiteit te Nijmegen. Geproduceerd door Oog om Oog Films en in samenwerking met Jan van der Ven.


Gemeente Utrecht

De Kinder Sport Academie laat de allerkleinsten kennis maken met bewegen en sporten.


Vereniging Eigen Huis

Ger woont in Loppersum, het epicentrum van veel aardbeving die ontstaan door de gaswinning in het gebied.


Vereniging Eigen Huis

Wie kan er beter vertellen waarom je zonnepanelen op je dak moet leggen, dan iemand met zonnepanelen?


Gemeente Utrecht

Een jobcoach maakt het verschil in het leven van een jonge Utrechtse.


Mathijs Leeuwis

Muzikant Mathijs Leeuwis pionierde op de pedal steel en maakte een album geinspireerd op een aantal stevige Franse bergtoppen.


Museum Boijmans van Beuningen

Museumfilm als onderdeel van de expositie NL <> Bauhuas, pioniers van de nieuwe wereld. Een vertelling aan de hand van (nagenoeg) uitsluitend fotomateriaal.Radboud Universiteit

Portret van Anouk Willemsen, alumni van de faculteit Islamstudies, en tegenwoordig stagiaire op de Nederlandse ambassade in Istanbul.